Waarom The Casting Director?

Hoe ontstond het idee?

Hoi! Wij zijn The Casting Director.

Een plek waar talenten niet afhankelijk zijn van één bureau. Een plek waar talent belangrijker is dan ervaring of ideale maten. Een plek waar exclusiviteitscontracten en grote commissies niet langer het laatste woord hebben. Wij willen een stuwende kracht in de wereld van castings zijn. Wij willen bereikbare oplossingen aanbieden in lijn met deze principes én in lijn met jullie verwachtingen. Zo willen we beantwoorden aan de grote diversiteit in aanvragen. Maareuh… Hoe ontstond het idee achter The Casting Director, voor wie is het, wat zijn de concrete voordelen en wat is onze toekomstvisie? Sit back, relax and… leer alles over The Casting Director!

Het idee achter The Casting Director

Dag Elsermans beheerde een van de eerste casting bureaus in België — en heeft hiermee al ruimschoots 25 jaar ervaring op zijn palmares staan. Denk: een slordige 3000 castings voor film, reclame, radio en muziek. Wereldwijd.

Na de ervaring

En nu, 25 jaar later, is het tijd om een nieuwe richting in te slaan. Het idee? Eenvoudig. In de afgelopen 25 jaar heeft de wereld een waanzinnige evolutie gemaakt op gebied van digitalisering. Denk aan het internet en technische snufjes, maar ook filmtechnieken, camera’s, enzovoort. Maareuh… voor de acteurs en modellen achter deze technieken? Voor hen veranderde niets. Zij moesten nog altijd kilometers en kilometers afleggen om naar die ene casting te kunnen gaan. In tegenstelling tot de vereenvoudigde manier van werken voor de agencies, werden de talenten nog altijd verplicht om zich fysiek aan te melden op de casting. En dit vonden we zonde. Niet eerlijk. We hebben tenslotte allemaal een camera in onze broekzak zitten. Toch? Waarom kunnen audities dan ook niet digitaal afgelegd worden? Et voilà. The Casting Director werd geboren.

Voor wie is The Casting Director?

Goh. Kies maar. Ons motto is: talent vind je overal. Van professional tot amateur — en alles daartussen. Professioneel acteur, model, figurant, presentator, stemacteur, danser of zanger die de reclame- of filmindustrie als zijn/​haar broekzak kent? Welkom. Of ben jij de persoon die er altijd al van droomde om een carrière in deze sector op te bouwen, maar nooit de weg ernaartoe vond? Evenzeer welkom. Van beginneling tot ouwe rot in ​‘t vak: het platform van The Casting Director is voor iedereen beschikbaar. Zo bieden we elk talent gelijke kansen — op een toegankelijke en eerlijke manier.

Wat zijn de concrete voordelen?

Wel, als we even zo vrij mogen zijn… heel wat. Bijna teveel om nu zo even op te sommen, eigenlijk. Maar weet je wat? We doen ons best om het in een notendop te vatten.

  1. Zoals hierboven al vermeld: je hoeft als talent geen onnodige kilometers meer af te leggen. Want die auditie? Die doe je gewoon vanuit je leefkamer. Een win op gebied van tijdsbesteding, maar ook op financieel gebied: je geeft minder geld uit aan vervoer, maar je wordt ook niet meer gedwongen om verlof te nemen om op locatie te geraken.
  2. Het platform biedt zekerheid. Heb je je auditie ingestuurd? Dan kan je live de evolutie van beoordeling volgen. Zo hoef jij geen weken te wachten op antwoord (dat soms nooit komt), maar krijg je meteen een notificatie wanneer er iets gebeurt met jouw auditie.
  3. Vergeet die tijdsdruk: jij doet de auditie op je eigen tempo, wanneer dat het beste past in jouw schema.
  4. Ging het de eerste lezing niet zo goed? Geen probleem. In tegenstelling tot bij ​‘live’ audities, waar je meestal geen herkansing kan vragen, kies jij zélf welke take het agency ziet. Je kan je video tenslotte blijven opnemen, totdat jij dé perfecte versie hebt om door te sturen. Zo stuur jij elke keer opnieuw de beste versie van jezelf in.
  5. Vroeger was het moeilijk om in meerdere agencies in te schrijven — en sprak een producer meestal maar één castingbureau aan. Met andere woorden: kleine kans om die ene glansrol te vinden. Nu is dat niet meer het geval: dankzij The Casting Director krijgen verschillende agencies jouw profiel te zien, waardoor je meer kans krijgt om op te vallen.

Onze toekomstvisie

Zoals eerder vermeld, is The Casting Director de eerste applicatie om audities volledig online te laten verlopen, op een betrouwbare en toegankelijke manier. Hierin zijn we de eersten in de sector die onze gedigitaliseerde wereld bijbenen. Onze visie? Het platform uitbreiden naar heel Europa. We willen een volledige databank boordevol verschillende talenten aanbieden, die op termijn gebruikt zal worden door de volledige casting industrie. Maareuh… Daar hebben we jullie voor nodig, natuurlijk!

Meer weten? Contacteer ons! 

Heb je nog vragen over de Casting Director? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder. On- én offline.