Q&A met Dag Elsermans

CEO van The Casting Director

Hoera! Ik heb me ingeschreven bij TCD. Enneuh… wat nu?

Wel. Eerst en vooral geven we je, vanaf de dag na je inschrijving, één maand de tijd om je profiel zo aantrekkelijk mogelijk maken. Denk aan: foto’s in hoge resolutie, video’s, geluidsopnames, beschrijvingen, presentaties, diploma’s, ervaringen, een aantrekkelijk en up-to-date cv, referenties, enzovoort.

Met andere woorden… wij willen graag alles weten over jou, je talenten, je gewoontes, enzovoort. Neem daarom gerust de tijd, die eerste maand. Bereid je online profiel zo goed mogelijk voor — en maak het zo aantrekkelijk mogelijk.

Ahja, want enkel met een kwalitatief profiel zal jij zoveel mogelijk contracten binnenhalen… En da’s waarvoor we het doen, niwaar?

Is je eerste maand voorbij?

Dan bepalen we, op basis van de zaken die jij ons vertelde, in welke categorie we jou zullen presenteren. Dit hangt niet enkel af van je opleidingen, maar voornamelijk ook van de referenties die jij met ons deelt.

Na evaluatie van jouw profiel, en toewijzing aan dé perfecte categorie, zullen we jou beginnen voorstellen aan onze producenten. Enneuh… maak je geen zorgen: je begint pas te betalen nadat je profiel aanvaard werd door één van onze Casting Directors. Achten we jouw profiel niet geschikt of niet volledig genoeg? Dan laten we je dat weten. Zo betaal jij geen maandelijkse kost voor een profiel dat niet zal opbrengen. Want da’s wel zo eerlijk, vinden wij.

Waarom is er een selectie bij het toetreden tot TCD?

Eenvoudig: het is onze missie om de béste talenten te rekruteren, niet de meeste. Zo streven we elke dag opnieuw naar een platform boordevol professionele kandidaten van hoge kwaliteit. Op deze manier garanderen we onze producenten enkel getalenteerde kandidaten met veel potentieel.

Dankzij deze strenge selectie, geniet zowel talent als producer van heel wat voordelen:

  • Je kan rekenen op contracten van superieure kwaliteit.
  • Onze partners mogen zeker zijn van toptalenten.
  • Onze talenten mogen zeker zijn van contracten boven de gemiddelde marktprijs.

Het is logisch: The Casting Director maakt heel wat beloftes — en we zorgen ervoor dat we deze nakomen. Elke dag opnieuw, bij elke casting.

Oké. Ik werd gecast door TCD. Hoe krijg ik toegang tot de aanbiedingen?

Het platform van The Casting Director bestaat uit drie delen.

1. Talenten

Via de app of het platform via desktop, krijg je via ons slim algoritme aanbiedingen te zien, op basis van de zaken die in jouw profiel staan. Je ziet de naam van de producent, de naam van het product, de vergoeding en de rechten. Ben je geïnteresseerd? Dan hoef jij nog maar één ding te doen: de perfecte casting opnemen volgens de richtlijnen van de producent, deze uploaden en… duimen dat je door mag naar de volgende ronde!

PS: het team achter The Casting Director werkt met knappe designers, die ervoor zorgen dat elke talentpagina er aantrekkelijk, modern en professioneel uitziet. Ze kijken naar elk detail en blijven hun werk optimaliseren. Zo kan jij zeker zijn van een talentpagina van topkwaliteit.

2. Agentschap/​producent

De producent voorziet op zijn kant van de applicatie een briefing, waarin alle specifieke vereisten vermeld staan. Vervolgens maakt hij zijn keuze tussen de verschillende kandidaten die auditie gedaan hebben.

De producenten binnen het systeem van The Casting Director zijn allemaal gerenommeerde professionals uit onze sector. Ze bieden interessante contracten aan — en zijn bijgevolg ook veeleisend in hun keuze. Daarom is het ontzettend belangrijk om als talent een piekfijn en goed onderhouden profiel te hebben.

3. Publiciteitsagenschappen

Vervolgens zijn er ook nog publiciteitsagentschappen: zij consulteren de website van The Casting Director en plaatsen er regelmatig hun aanbod op.

Hoe word ik betaald?

Het is geen geheim dat de budgetten in onze sector drastisch gekelderd zijn, waardoor het steeds moeilijker wordt om talenten naar waarde te betalen. Daarom nam Dag Casting de beslissing om een nieuwe richting in te slaan met The Casting Director. Dit platform zorgt ervoor dat je rechtstreeks door de producten betaald wordt. Met andere woorden… je moet geen commissie meer aan derden betalen, waardoor je een winst van maar liefst 30 à 40% geniet!

Kort samengevat…

Wij waarderen Ă l onze partners: van talenten tot producenten. We werken met beide partijen nauw samen, om zo kwalitatieve samenwerkingen te bekomen met een win-win-resultaat voor iedereen.