Van model tot... actrice in een Marilyn Manson videoclip

Ilse De Vis vertelt

Zoals je al wel weet, verzorgt The Casting Director talenten die van alle markten thuis zijn. Ontmoet Ilse De Vis: zij begon op haar 17e als model, speelde tussendoor mee in een bekende videoclip van Marilyn Manson en is vandaag fulltime presentatrice bij onder andere Kanaal Z, ons Koningshuis en voor grote merken zoals Lexus, Volkswagen, Vlerick, BNP en Telenet. Wij belden haar op om alles te weten te komen over haar uitgebreide carrière, hoe ze bij The Casting Director terechtkwam en… wat haar mening is over dé perfecte castingvideo.

Ilse De Vis

Hoi, Ilse! Zeg eens… hoe ben jij bij The Casting Director terechtgekomen?

Goh… da’s al lang geleden, hoor! (lacht) Op mijn 17e werd ik onderschept door een Brussels modellenbureau. 

Het duurde niet lang voor ik ingeschreven was bij een casting agency dat me mijn eerste job als presentatrice bezorgde: eerst digitaal op Belgacom TV, maar erna ook acteerwerk op ​‘gewone’ televisie. En ja, via via kwam ik uiteindelijk terecht bij Dag Castings: ik ging van VT4 naar TMF, van spots over de hele wereld tot, uiteindelijk, mijn job bij Kanaal Z. Daarnaast had ik ook de grote eer om één van de eerste gebruikers van het eerste The Casting Director platform te mogen zijn…

Ilse De Vis

Wat is voor jou het grootste voordeel aan de vernieuwde versie van The Casting Director? 

Ja, da’s natuurlijk het feit dat het platform open staat voor verschillende agencies. Vroeger was het nogal de gewoonte om ​‘trouw’ te zijn aan één agency, waardoor je heel wat opportuniteiten of interessante opdrachten misliep. 

Nu is dat anders: agencies over heel Europa kunnen hun castings online zetten — en je kan je kandidaat stellen voor letterlijk alles wat je interesseert. Zalig! Euh, sorry, ik heb meerdere voordelen tegenover vroeger. Mag dat? (lacht) Daarnaast bespaar je door het platform ontzettend veel tijd. Je hoeft geen kilometers meer af te leggen voor een job — die je misschien zelfs niet eens hebt… Nu neem je gewoon thuis je kandidatuur op (wanneer het voor jou past) en stuur je deze met één simpele klik op. Zo handig!

Welke opdracht heeft jou onvergetelijke herinneringen bezorgd? 

Hmmm… Moeilijk. Er zijn er zoveel! (lacht) Maar als ik er echt één moet kiezen? Dan kies ik toch wel voor de opnames van de videoclip This is the new shit van Marilyn Manson.

Dat was één dag opname, zoals ik die nooit eerder had meegemaakt. Alles was tot in de puntjes geregeld, met strakke timesheets en duidelijke briefings. Eigenlijk was de boodschap duidelijk: zorg dat je op het juiste moment op de juiste plek bent — en doe je ding. Zoals het hoort!

Nu, die videoclip opnemen, dat was héél indrukwekkend. Ik werd strak in ‘t pak gestoken en moest chauffeur spelen doorheen de straten van Brussel. Maar dat was niet eens het leukste…

Want hetgeen wat ik nooit zal vergeten, is hoe — of eerder: wie — hij naast de camera is. Ik mocht hem zien zonder al zijn schmink en het is echt bijzonder aangenaam praten met hem. 

Dat verbaasde me: hij is een ware filosoof met wie ik diepe gesprekken heb gevoerd. Bovendien was hij ook nog eens erg lief: hij kocht me zelfs (met zijn make-up volledig aan) een ijsje. Ik heb nog nooit iemand zo zien verschieten als die ijsventer! (lacht)

Ilse De Vis

Wat zijn jouw tips voor dé perfecte castingvideo? 

Wel, eerst en vooral, zeg ik altijd: zorg voor zo min mogelijk afleiding. Je wil dat de spotlight volledig op jou gericht is! Kies voor een witte, grijze of beige muur als achtergrond… maar kies wel een kleur die bij jouw teint past. Als ik grijs kies, lijk ik doodziek! (lacht) Neem daarnaast je video op in een ruimte waar voldoende (natuurlijk) licht is. Hoe lichter het is, hoe beter jij eruitziet. Daar komt ​‘t op neer. Zorg daarnaast ook voor een shot waarbij voldoende hoofdruimte is en dat je je armen comfortabel kan gebruiken. Dit zijn natuurlijk standaard tips, maar wat voor mij het allerbelangrijkste is? Jouw glimlach: da’s zo belangrijk om warm en verwelkomend over te komen! Tijdens zo’n castingvideo heb je gemiddeld 7 seconden om een goede indruk te maken. Da’s al: binnen die 7 seconden moet je hallo zeggen, oogcontact maken en die flitsende glimlach showen. Probeer altijd contact te creëren met het agency, ook al kijk je ​‘gewoon’ in je eigen camera. Doe je dit goed? Dan is de kans — volgens mij — groot dat je geselecteerd wordt. (glimlacht)

Wil jij ook zo’n wervelende carrière als die van Ilse? Registreer je vandaag nog!

Via ons platform vind jij binnen de kortste keren de tofste rollen in heel Europa. Het enige wat jij hoeft te doen? Je registreren en een aantrekkelijk online profiel aanmaken. Succes!